r
Nosalty Logó

Kakaós-lekváros tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Kakaós-lekváros tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5783.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2445 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 4109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára vágjuk, a citrom héját lereszeljük.
  2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgát a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. (Fakanállal kb. 20 percig kell keverni.)
  4. A vajat megolvasztjuk.
  5. A tojásfehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük.
  6. A tojásos, cukros keverékkel elvegyítjük a kakaót és apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet, tejet, olvasztott vajat és a tojáshabot.
  7. A kb. 25x35 cm méretű tepsit kikenjük egy kis margarinnal, beszórjuk kevés liszttel és belesimítjuk a kikevert masszát. A tetejét vagdalt dióval megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Hurkapálcát beleszúrva ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a tészta.
  9. Miutánkihűlt, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 37269
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 15.

Ajánló

Igazi "Jolly Joker", mivel alkalomtól vagy kedvünktől függően tölthetjük különféle savanykás lekvárral, bármilyen krémmel pl. dió, kávé, csoki, vanília krémmel és sorolhatnám tovább. Fogyaszthatjuk töltelék nélkül is. Bevonhatjuk csokimázzal, de akkor ne szórjunk diót a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit nem lehet elrontani. Bátran kipróbálhatják abszolút kezdők is.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...