r
Nosalty Logó

Kakaós-csokis brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-csokis brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét apróra törjük. A liszt felével összeforgatjuk az összes többi összetevőt, majd a maradék liszt folyamatos adagolásával beállítjuk a sűrűségét. A tejszínnél, palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, de még folyós állagú masszát kell készítenünk.
  2. Egy ~20*15cm üveg sütőtálat kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a krémet, és előmelegített sütőben 180 C fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütés végén nagyon pontosnak kell lennünk, mert ha pár perccel is túlsütjük, kiszárad. Hústűvel végezzünk próbát! Ha lágy tészta tapad rá a kihúzott tűre, kell még pár perc neki. Akkor lesz jó, ha már sűrű a közepe is, de még ráragad a tűre. Ekkor azonnal vegyük ki a sütőből, a kihűlése első perceiben a közepe még forró marad, és éppen így lesz a végére jól átsült, de még lágy és ragacsos a közepe! Ha 5-6 perc után még nem kérgesedett meg a teteje, kapcsoljuk rá a légkeverést, ahogyan akkor is, ha kissé vastagabb, ropogós kérget szeretnénk kapni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4982
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 08.

Ajánló

Télen fagyasztott gyümölccsel, esetleg kompóttal szervírozható. Tavasztól-őszig a legtöbb éppen érésben lévő gyümölcs megfelelő párosítás hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, valóban aránytalanul kevés a zsiradék a receptben. Előre bocsátom, hogy ennek megfelelően ez nem egy nagyon ragacsos-nyúlós-lágy brownie recept, annál határozottan tömörebb lesz a tésztája. Azért készítem így, mert a crohn-betegséggel együtt számomra is könnyen fogyaszthatóvá teszi ezt a finom desszertet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...