r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Moncsitól

toroltfelhasznalo-176527
Kakaós csiga Moncsitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

904
Kalória
18.6g
Fehérje
165.9g
Szénhidrát
16.1g
Zsír
34.2g
Víz
48g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    663.7 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 3610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 2 dl meleg tejben a 25 g élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a tojást, a tejfölt és az élesztős tejet összekeverjük, majd letakarva kelesztjük.
  3. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal megkenjük, majd a porcukorral és az instant kakaóval megszórjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl sok a kakaó, mert sülés közben ki fog folyni a csigákból.
  4. Feltekerjük, 2 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, és margarinnal kikent tepsibe tesszük.180-200 °C-os sütőben sütjük.
  5. Mikor már majdnem kész vannak, vaníliás cukros meleg tejjel meglocsolgatjuk őket.
  6. Ha készen vannak, ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk a csigákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagyon egyszerű az elkészítése.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...