r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kakaós csiga Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    955 mg
  • Foszfor
    2628 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 3084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. A tejes élesztőhöz hozzáadjuk a vajat, a langyosított tejfölt, a tojást és a lisztet. 10 perc alatt kikeverjük, egy órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát kb. 1 cm vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, és rászitáljuk a kakaópor és porcukor keverékét.
  4. A tésztát feltekerjük, és kb. 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk belőle, melyet a vágott oldalával lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk.
  5. 20 percig újra kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással.
  6. A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük a süteményeket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8237
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Fiam mindig irigykedik a barátjára, amikor a bolti kakaós csigát eszi. Énrajtam ne múljon, egyen ő is csigát, ha annyira akarja. Elég sokat sütöttem, és csodák csodájára zokszó nélkül három napig ette őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...