r
Nosalty Logó

Kakakós Ferdinánd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakakós Ferdinánd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, a tojásból, a folyadékból az élesztő hozzáadásával kelt tésztát készítünk, amelyet annak rendje és módja szerint meg is kelesztünk.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet. A margarint (célszerű előre kivenni a hűtőből, hogy könnyebb legyen vele dolgozni) a cukorral és a kakaóval eldolgozzuk. Porcukorral könnyebb elkeverni, viszont jó a kristály is, mert sütés közben úgyis elolvad. A kakaót ízlés szerint adagoljuk, mi úgy szeretjük, ha van benne bőven.
  3. A megkelt tésztát jó nagyra kinyújtjuk, ha lehet hasonlítson téglalap alakúra.
  4. A krémet elsimítjuk a tésztán.
  5. A tésztát felcsavarjuk, majd 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.
  6. Kicsit hagyjuk még kelni, majd sütőben megsütjük.
  7. Ha tejjel dagasztottuk, a tetejét sülés közben 2-3 alkalommal meglocsolhatjuk cukros tejjel (csak egy kicsivel, nehogy tocsogjon benne).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9025
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Olvastam egy változatot kakaó nélkül vaníliás cukorral, de szerintem a kakaó elengedhetetlen. Legutóbb egy kis fahéjjal bolondítottam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még az első munkahelyemen kaptam egy kedves kolléganőmtől. Azóta kicsikét átalakult, de lényegében nem változott. Nem egy vendégváró sütemény, mert nem lehet szépen tálalni, mert a kalácsok egészen összenőnek, gyakorlatilag a tepsiből kell kienni. De veszélyesen finom. Köszönöm Magdi!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...