Kajszibarack fagylalt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g sárgabarack45 kcal
-
75g víz0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
Összesen
541
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g sárgabarack179 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
Összesen
2161
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
29g sárgabarack13 kcal
-
21.7g víz0 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
1.4g vaníliás cukor6 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
7.2g mascarpone29 kcal
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
541
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 132.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1200 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.6 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 894.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 824 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 4215 micro
-
β-crypt 397 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
2161
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
3 dl víz
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
2 dl habtejszín
-
1 dl tejföl
-
10 dkg mascarpone
Elkészítés
- A barackokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és összeturmixoljuk.
- 3 dl meleg vízbe tesszük a cukrot, és hagyjuk hogy elolvadjon, és hűljön.
- A tojások sárgájából, a vaníliás cukorból és a tejszínből gőz felett krémet főzünk, majd hűtjük.
- A lehűlt krémhez keverjük a tejfölt és a mascarponét.
- A lehűlt cukros vizet a kajszipéphez adjuk a tojásos krémmel együtt. Jól összekeverjük, fedeles dobozba tesszük, és 5-6 órát a fagyasztóban hűtjük úgy, hogy 40 percenként megkeverjük a fagyinkat. Az első keverésnél a masszához adjuk a két tojás felvert habját.
- Miután elkészült, fagyiskanállal gombócokat kanyarítunk, és tálba, pohárba szedjük.
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10198
- Feltöltés dátuma: 2010. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ahogy érnek a gyümölcsök, sorra készülnek belőle a finom házi fagylaltok. A kajszibarack fagylalt sem kapott különösebb ízesítést, hagytam, hogy érvényesüljön a barackíz.