r
Nosalty Logó

Kajszibarack fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kajszibarack fagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4215 micro
  • β-crypt
    397 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 2161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és összeturmixoljuk.
  2. 3 dl meleg vízbe tesszük a cukrot, és hagyjuk hogy elolvadjon, és hűljön.
  3. A tojások sárgájából, a vaníliás cukorból és a tejszínből gőz felett krémet főzünk, majd hűtjük.
  4. A lehűlt krémhez keverjük a tejfölt és a mascarponét.
  5. A lehűlt cukros vizet a kajszipéphez adjuk a tojásos krémmel együtt. Jól összekeverjük, fedeles dobozba tesszük, és 5-6 órát a fagyasztóban hűtjük úgy, hogy 40 percenként megkeverjük a fagyinkat. Az első keverésnél a masszához adjuk a két tojás felvert habját.
  6. Miután elkészült, fagyiskanállal gombócokat kanyarítunk, és tálba, pohárba szedjük.
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10198
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy érnek a gyümölcsök, sorra készülnek belőle a finom házi fagylaltok. A kajszibarack fagylalt sem kapott különösebb ízesítést, hagytam, hogy érvényesüljön a barackíz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...