r
Nosalty Logó

Käsekuchen - a német sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Huni
Käsekuchen - a német sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.8 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7134.1 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    114 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokkal fehéredésig kikeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a puha vajat és a túrót.
  2. A csomag vaníliás pudingot a tejszínnel csomómentesre keverjük egy villa segítségével, csak óvatosan, hogy ne verjük fel a tejszínt! Ezt lassan beleforgatjuk a túrós masszánkhoz.
  3. A folyós masszát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Amennyiben sütés közben látjuk, hogy barnulna a teteje, tegyünk a tetejére egy sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4269
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 25.

Ajánló

Nyáron meg szoktam spékelni a sütemény tetejét valamilyen friss gyümölccsel, esetleg tejszínhabbal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországi utam során próbáltam ezt a csuda jó süteményt, azóta számos alkalommal elkészítettem. A barátaim szinte már követelik is születésnapok alkalmával.  Tésztás verziója is van, amikor a kibéleljük a tortaformát, de ez sokkal egyszerűbb és ugyanolyan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...