r
Nosalty Logó

Kacsasült Pimkie konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pimkie
Kacsasült Pimkie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 583 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5167 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    785 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 2338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész kacsát alaposan megtisztítjuk, külsejét sóval, belsejét sóval és majoránnával fűszerezzük. 20 percig pihentetjük.
  2. A vöröshagymát és az almát vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet megmossuk. Beletöltjük őket a kacsába.
  3. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, rátesszük a kacsát, majd 3 órán keresztül 90-100°C-on elősütjük, hogy jól átpuhuljon a hús. Végül 45 percen keresztül 200°C-os sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 225 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22104
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márton-napra készítettem ezt a kacsát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...