r
Nosalty Logó

Kacsamell velesült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
patlıcan
Kacsamell velesült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3103 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    10526 micro
  • β-karotin
    30829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4822 micro
Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2205 mg
  • Nátrium
    3849 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1961 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6206 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    21052 micro
  • β-karotin
    61658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    9644 micro
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    801 micro
  • β-karotin
    2345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrös oldalát bevagdaljuk. A sót, babérlevelet, rozmaringot, kakukkfüvet és a fokhagyma felét kávédarálóban összeaprítjuk, vagy mozsárban összetörjük. Bedörzsöljük vele a kacsamelleket, egy kisebb edénybe tesszük, és leöntjük a kókuszolajjal. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap forró serpenyőben megpirítjuk a kacsamelleket, először a bőrös oldalán, majd a másikon.
  3. Közben megmossuk, felaprítjuk a zöldségeket, a sárgarépát apróbbra, a cukkinit közepesre, az édesburgonyát nagyobbra, a hagymákat félbe!
  4. Egy tepsibe helyezzük az elősütött kacsamelleket és a zöldségeket, meglocsoljuk a kacsazsírral, a vízzel, megsózzuk, és lefedve az előmelegített sütőbe dugjuk. (Nekem gázsütőm van, 5-ös fokozaton sütöttem.) Amikor már majdnem megsült a zöldség, levesszük a fedelet, és tovább sütjük, míg kész nem lesz.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3346
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
patlıcan 3 recept

Nos, íme az első autoimmun protokollba beilleszthető fogásom! Mivel nem szeretem a félig sült húsokat, véresen meg pláne, emellett az elkészítési mód mellett döntöttem. Nyamiii!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...