Kacsamell málnás vörösbormártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
133g kacsamell180 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
33g málna17 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
301
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
200g málna104 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1808
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
66.7g kacsamell90 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.3g balzsamecet1 kcal
-
1.7g barna cukor6 kcal
-
8.3g vörösbor7 kcal
-
16.7g málna9 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
Összesen
151
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 145 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
301
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2895.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 869.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
1808
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
2 db kacsamell
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek balzsamecet
-
2 ek barna cukor
-
1 dl vörösbor
-
3 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
- Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
- A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
- A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20079
- Feltöltés dátuma: 2008. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kacsamell receptje Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A könyvben többféle elkészítési módját találjuk a kacsának, és én ezt eddig még nem próbáltam ki. Ajánlom!