Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
350g édeskömény78 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
350g édeskömény78 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32.8g kacsamell44 kcal
-
28.7g édeskömény6 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
8.2g vörösbor7 kcal
-
24.6g gránátalma11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1046 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 754.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1536 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1046 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 754.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1536 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
50 g vaj
-
1 dl vörösbor
-
1 db gránátalma
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az édesköményt egy kisebb fazékban az olívaolajon puhára dinszteljük, majd kicsit hagyjuk hűlni, és szitán átpasszírozzuk. Jobb íze lesz, ha engedjük, hogy kicsit odakapjon az edény alján, én legalábbis szeretem azt a sültes zöldségízt.
- A kacsamell bőrét beirdaljuk, de a húst már ne vágjuk be, sózzuk borsozzuk. Alacsony lángon, bőrével lefelé serpenyőben 20 percig pirítjuk, majd a húsos felén 3 perces sütéssel zárjuk le a folyamatot.
- Közben a szószhoz vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a bort, majd a felét elfőzzük. Beledobjuk a kettévágott vaníliarudat és a szójaszószt, majd a gránátalma kivájt, puha részét. Óvatosan forralva sűrítjük, majd a felszeletelt hússal és a pürével tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 17908
- Feltöltés dátuma: 2008. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A kacsamell kiváló alapanyag, a hús szép vörös és egyenletes textúrájú, s a tetején elhelyezkedő vastag zsírréteg sütés közben megóvja a kiszáradástól, s kellemes tepertős ízt kölcsönöz neki, ha ügyesen sütjük meg. Jól illenek hozzá a gyümölcsös mártások. Mostanra továbbfejlesztettem a hússütési technikát, s a Szakácsok könyvére hallgatva a következő eljárást végeztem el: a szokásos módon bevagdaltam a zsíros bőrt, majd az öntöttvas serpenyőmben bőrös részével lefelé lassú tűzön 20 percig sütöttem. Ezután még 3 percet kapott a másik oldala, és kész is. A technika bevált, a zsír teljesen kisült, és a bőrnek finom tepertőíze lett. A hús szépen rozéra sült, de nem eresztett véres levet. A gránátalmás szósz kiváló kiegészítőnek bizonyult, akár az édesköménypüré (ez utóbbi zöldség maga egyébként a Lou Lou-ban elköltött vacsora során keltette fel az érdeklődésem, persze ott sokkal professzionálisabban készítették el). A gránátalma feldolgozásakor kiskanállal vájjuk ki a magos, értékes részt, ügyelve arra, hogy a kis elválasztó hártyákat kiszedjük, mert az bizony keserű, kukában a helye. Az alábbi recept saját kreálmány, a foodstylist a barátnőm volt. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/