Kacsamájkrém Norbi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
159
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
634
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6079 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 6076 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
159
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1160.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 151.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24314 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1480 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 24304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
634
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 9683 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
252
kcal
Elkészítés
- Az egyenletlen puhulást, valamint keményedést elkerülve a májat lobogva forró vízben főzzük át 5 perc alatt. De a főzési idő függ a mérettől. Vegyünk ki egy darabot, és vágjuk félbe. Ahogy átfőtt (nem véres a közepe), azonnal vegyük ki a vízből.
- A forró máj kissé meglazítja a vajat, így könnyebben összeturmixolhatjuk vele és a többi hozzávalóval.
- Fogyasztás előtt 10-20 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a benne lévő vaj kicsit kilazuljon, így selymesebbé téve a krémet. Ha ezt nem tudjuk kivitelezni, rakjunk 2-3 tk. tejszínt a készítés során a krémbe, így laza és kenhető marad hűtőből kivéve is.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3167
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Ajánló
Ezután a bolti közelébe sem fogunk menni. A konyak csodákra képes, ha tartunk a kevés alkoholtól, pikk-pakk forraljuk ki belőle, mielőtt a májkrémhez adnánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Gyors, egyszerű, és nincs benne guargumi meg a többi 'finomság'...