Kacsamájas puffancs
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
150g kacsamáj204 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
Összesen
573
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
600g kacsamáj816 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
2294
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
24.1g leveles tészta89 kcal
-
52.6g kacsamáj72 kcal
-
14.9g vöröshagyma5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
Összesen
201
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17997 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1123 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
573
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 3270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4349.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 186 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1803 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 606.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71988 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 324 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4490 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 71981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
2294
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
60 dkg kacsamáj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 ízlés szerint négyszínű bors
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
- A kacsamájat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
- Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá az ételízesítőt és a fűszereket, majd melegítsük fel.
- Ezután tegyük bele a szárazra törölt kacsamájat, fedjük le, majd süssük a máj mindkét oldalát 2-3 percig. (sütés közben egyszer fordítsuk át a májat) Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki mielőtt a leveles tésztára tennénk.
- A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd karamellizáljuk szép aranybarnára. (közben többször keverjük át) Amikor szép aranybarnára karamellizálódott a hagyma, szedjük ki a zsiradékból, és szintén hűtsük ki.
- A leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztakorongokat.
- Ezután helyezzünk a tésztára a vöröshagymából, tegyünk rá egy darabka elősütött májat, majd a tészta szélét kenjük körbe felvert tojással.
- Ezután helyezzünk rá egy másik tésztakorongot, alaposan nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (a maradék tésztakorongokkal, a májjal, és a hagymával is így járjunk el)
- Végül kenjük le a tésztát tojással, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
- Helyezzük be 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 25 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 71
- Feltöltés dátuma: 2025. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
402 recept
Tálaláskor a májjal és hagymával töltött korongokat, ízlés szerinti mártogatóssal, salátával kínáljuk. A kívül ropogósra sült leveles tészta, és a szaftos kacsamáj nagyon jól összeillenek.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!