r
Nosalty Logó

Kacsamájas puffancs

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
kacsamájas puffancs kék vágódeszkán
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1123 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 573 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    3270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    186 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71988 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    324 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4490 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 2294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamájat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
  3. Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá az ételízesítőt és a fűszereket, majd melegítsük fel.
  4. Ezután tegyük bele a szárazra törölt kacsamájat, fedjük le, majd süssük a máj mindkét oldalát 2-3 percig. (sütés közben egyszer fordítsuk át a májat) Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki mielőtt a leveles tésztára tennénk.
  5. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd karamellizáljuk szép aranybarnára. (közben többször keverjük át) Amikor szép aranybarnára karamellizálódott a hagyma, szedjük ki a zsiradékból, és szintén hűtsük ki.
  6. A leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztakorongokat.
  7. Ezután helyezzünk a tésztára a vöröshagymából, tegyünk rá egy darabka elősütött májat, majd a tészta szélét kenjük körbe felvert tojással.
  8. Ezután helyezzünk rá egy másik tésztakorongot, alaposan nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (a maradék tésztakorongokkal, a májjal, és a hagymával is így járjunk el)
  9. Végül kenjük le a tésztát tojással, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
  10. Helyezzük be 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 71
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálaláskor a májjal és hagymával töltött korongokat, ízlés szerinti mártogatóssal, salátával kínáljuk. A kívül ropogósra sült leveles tészta, és a szaftos kacsamáj nagyon jól összeillenek.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!