r
Nosalty Logó

Kacsamáj vörösboros gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DrPepe
Kacsamáj vörösboros gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1895 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban egy nagyobb fej vöröshagymát apróra kockázunk, olívaolajon megpirítunk, és rátesszük a negyedekbe vágott gombát.
  2. A gombát sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vörösbort, a kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk.
  3. A vastagabb szeletekre vágott kacsamájakat mindkét oldalukon borsozzuk, és kevés olívaolajon pirosra sütjük, sózni a végén kell.
  4. Tálaláskor a rizs mellé tesszük a gombát és a májakat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10518
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén kacsamájat sütöttem, ami isteni volt lilahagymával pirítóssal. :) A megmaradt kacsamáj adta az ötletet, hogy valamit hozzunk ki belőle...hát ennyi tellett tőlem...isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...