r
Nosalty Logó

Kacsaaprólék-leves grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
etella
Kacsaaprólék-leves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 4653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6600.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 4653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Elkészítés

Leves

  1. A kacsaaprólékot alaposan megmossuk, ha sok rajta a zsiradék, akkor kissé leszedjük. (finom tepertő lehet belőle)
  2. A feldarabolt zöldséggel, fűszerekkel és kb. 2,5-3 liter vízzel feltesszük főni.
  3. Amikor felforr, levesszük a lángot, és szép lassú tűzön főzzük. (A cukor nem fogja megédesíteni a levest, viszont nem kell leszedni a habot, amiben gyakorlatilag minden vitamin, ami a húsból, zöldségből kifő, benne marad. A lassú főzés miatt szépen letisztul a leves, és szép arany karikák fognak megjelenni.)
  4. A grízgaluskát kikeverjük, majd nagyon bő forrásban lévő vízbe kanalazzuk, vagy gombócokká formálva főzzük. (Azért kell a bő víz, mert hosszan főzzük, kb. 45-50 perc. Egy db-ot kiveszünk, és megnézzük, hogy van még benne fövetlen rész, ha igen, akkor még 5-10 percre visszatesszük.)
  5. A levest galuskával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2141
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
etella 9 recept

Egy váratlan rokonlátogatás alkalmával éppen akkor érkeztem, amikor a sógornőm fűszerezte a húslevest, és azt látom, hogy cukrot tesz bele. Kérdeztem az okát, és azt mondta, hogy így nem kell leszednie a habot, megmarad a levesben mindaz, ami a zöldségekből és a húsból. Lassú tűzön főzi, és a végeredmény egy arany karikákkal teli finom leves lesz. Igaza volt, azóta én is így csinálom. A grízgaluskám sok-sok kísérletezés után sem sikerült, míg egy  TV műsorban Kudlik Júliától meg nem tanultam.

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...