Juhtúróval töltött burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1798
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.7 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3977.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1440 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1126 mg
-
Nátrium 1179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 586.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 752 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1798
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk és héjastól megfőzzük.
- A túrót, a tejfölt, a tojást, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot és a kaprot összekeverjük.
- A sajtot lereszeljük.
- A megfőtt burgonyát kettévágjuk és a belsejét egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm-es perem maradjon.
- Kevés olajat öntünk egy tepsibe és a kivájt burgonyákat beletesszük.
- A burgonyákat megtöltjük a túrós krémmel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
- Forró sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 478
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 44646
- Feltöltés dátuma: 2009. április 02.
Ajánló
Megjegyzés: A burgonya héja rajtamarad, de nem kell leszedni, mert megsülve ehető. A juhtúró elég sós, ezért vigyázzunk a sózással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Önmagában is és sült húsok mellé köretként is nagyon finom.