r
Nosalty Logó

Juhtúróval rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Juhtúróval rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 2457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a juhtúrót, a tejfölt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. A krumplit és a pórét karikákra vágjuk.
  3. A hozzávalókat egy jénaiba kezdjük rétegezni, valahogy így: egy sor krumpli, pici juhtúrós tejföl, a többi krumpli, néhol egy kis póréval, a tetejére pedig a maradék tejföl. A juhtúró sósságától függően sózhatjuk a rétegeket.
  4. Megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük lefedve.
  6. Levesszük a fedőt, és maximális fokozaton rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1371
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Ajánló

Juhtúróval göngyölt pulykamellel tálaltam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúróval rakott burgonya
szépróza 96 recept

Egy hűtőürítő-akció eredménye. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek