r
Nosalty Logó

Juhtúróval rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Juhtúróval rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 2457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a juhtúrót, a tejfölt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. A krumplit és a pórét karikákra vágjuk.
  3. A hozzávalókat egy jénaiba kezdjük rétegezni, valahogy így: egy sor krumpli, pici juhtúrós tejföl, a többi krumpli, néhol egy kis póréval, a tetejére pedig a maradék tejföl. A juhtúró sósságától függően sózhatjuk a rétegeket.
  4. Megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük lefedve.
  6. Levesszük a fedőt, és maximális fokozaton rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1371
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Ajánló

Juhtúróval göngyölt pulykamellel tálaltam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúróval rakott burgonya
szépróza 96 recept

Egy hűtőürítő-akció eredménye. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...