r
Nosalty Logó

Juhtúrós zöldborsó tükörtojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Juhtúrós zöldborsó tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6679 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13359 micro
Összesen 1899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott borsót kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a vajon. Néha-néha kevergessük meg, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. A puha borsót és a juhtúrót összekeverjük (ízesíthetjük még egy kis petrezselyemmel, ha turmixolunk, most tegyük, és kicsi tejszínnel lazítsuk).
  4. Belesimítjuk a tálba, mélyedéseket készítünk, a tojásokat beleütjük, meghintjük sóval, és mehet is a sütőbe. Kb. 15 perc alatt kész is van.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1945
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapját a tavaly őszi Stahl magazinban olvastam, a juhsajtot juhtúróra cseréltem, és idő hiányában kihagytam a borsó pürésítését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...