r
Nosalty Logó

Juhtúrós zöldborsó tükörtojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Juhtúrós zöldborsó tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6679 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13359 micro
Összesen 1899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott borsót kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a vajon. Néha-néha kevergessük meg, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. A puha borsót és a juhtúrót összekeverjük (ízesíthetjük még egy kis petrezselyemmel, ha turmixolunk, most tegyük, és kicsi tejszínnel lazítsuk).
  4. Belesimítjuk a tálba, mélyedéseket készítünk, a tojásokat beleütjük, meghintjük sóval, és mehet is a sütőbe. Kb. 15 perc alatt kész is van.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1945
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapját a tavaly őszi Stahl magazinban olvastam, a juhsajtot juhtúróra cseréltem, és idő hiányában kihagytam a borsó pürésítését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek