Juhtúrós zöldborsó tükörtojással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g zöldborsó203 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
63g juhtúró177 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
950
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
125g juhtúró354 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1899
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50.3g zöldborsó41 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
-
12.6g juhtúró36 kcal
-
22.1g tojás28 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
192
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 294.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1217 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6679 micro
Összesen
950
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 145.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 991 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1883.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 589.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1323 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 738 mg
-
Retinol - A vitamin: 1118 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2433 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13359 micro
Összesen
1899
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1343 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
125 g juhtúró
-
4 db tojás
-
50 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A fagyasztott borsót kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a vajon. Néha-néha kevergessük meg, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- A puha borsót és a juhtúrót összekeverjük (ízesíthetjük még egy kis petrezselyemmel, ha turmixolunk, most tegyük, és kicsi tejszínnel lazítsuk).
- Belesimítjuk a tálba, mélyedéseket készítünk, a tojásokat beleütjük, meghintjük sóval, és mehet is a sütőbe. Kb. 15 perc alatt kész is van.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1945
- Feltöltés dátuma: 2014. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
A recept alapját a tavaly őszi Stahl magazinban olvastam, a juhsajtot juhtúróra cseréltem, és idő hiányában kihagytam a borsó pürésítését.