r
Nosalty Logó

Juhtúrós-spenótos lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Panno
Juhtúrós-spenótos lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

556
Kalória
25.9g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
78.8g
Víz
48.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 556 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 3340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6609 micro
Összesen 556 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7117.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    2151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39652 micro
Összesen 3340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2072 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Tészta és összeállítás

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az olajon felolvasztjuk a spenótot, hozzányomjuk a fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Ha kész, elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a kétféle túrót.
  4. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a besamelt.
  5. 5 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, közben felforrósítjuk a tejet. Ha kezd összeállni a liszt, apránként hozzáöntjük a tejet, közben mindig jól elkeverjük, hogy csomómentes maradjon a mártás. Ha végeztünk a tejjel, megvárjuk, míg egyet rottyan, elzárjuk a gázt, és fűszerezzük ízlés szerint.
  6. Jöhet az összeállítás. Egy tűzálló tál alját vékonyan bekenjük besamellel, jöhet egy réteg tészta, majd besamel, sajt és spenót. Ismét tészta, besamel, sajt és spenót következik. Így folytatjuk a rétegzést, ügyeljünk, hogy a tetejére már csak tészta, besamel és sajt kerül.
  7. Ha kész, mehet a sütőbe, jól fél óra alatt megpuhul a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egész héten spenótos lasagne járt a fejemben, hát hétvégén végre megcsináltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!