r
Nosalty Logó

Juhtúrós-sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Juhtúrós-sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3792 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3792 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a juhtúrót és az élesztőt, majd az egészet összedolgozzuk. Vigyázzunk a sóval, mivel a juhtúró és a sajt is elég sós.
  2. Ezután egy éjszakára érdemes hidegre tenni, másnap a hűtőből kivéve kicsit állni hagyjuk, majd átgyúrjuk, de ne olvasszuk meg túlságosan.
  3. Az átdolgozott tésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd lekenjük a paprikás tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
  4. Végül egy derelyevágóval 1 cm széles, 8-10 cm hosszú rudakat vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megsütjük. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt.
  5. Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 27496
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós-sajtos rúd
Katharosz 499 recept

Nagyon ízes, finom ropogtatni való, akár egy filmnézés közben is kiváló csemege lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...