r
Nosalty Logó

Juhtúrós rakott puliszka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Juhtúrós rakott puliszka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

966
Kalória
31g
Fehérje
64.7g
Szénhidrátok
63g
Zsír
106.1g
Víz
112.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
14.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3405 micro
Összesen 3864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen folyós! (Elkészíthető mikróban is: jénai tálba öntjük a hozzávalókat, lefedjük, és 3-4 percenként megkeverve, maximumon elkészítjük.) Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Az apróra szeletelt szalonnát félig lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azt is üvegesre "futtatjuk" a kisült zsiradékon. Szükség szerint olívaolajat adunk hozzá (ha nagyon húsos a szalonna v. sonka).
  3. 1 és 1/2 doboz tejfölt összekeverjük a juhtúróval, majd hozzáadjuk a már kissé kihűlt, pirított szalonnát és hagymát.
  4. A jénai tál alját kivajazzuk, egy réteg puliszkát teszünk alulra, majd egy réteg tejfölös juhtúrót. Így szépen rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre még egy kis puliszka kerül, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütjük kb. 15-20 percet, majd még a végén tető nélkül kicsit, hogy a sajt a tetején szép aranybarna legyen.
  6. Tálaláskor még egy kis friss tejfölt adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mikor kiderült, hogy két családtagom is lisztérzékeny, sokat kísérleteztünk a különféle lisztmentes ételekkel. A kukoricából készült puliszkára ekkor bukkantunk, ami végül is egy tradicionális, sajnos eléggé elfeledett ételünk. Nagyon laktató, ízletes és vég nélkül variálható. Elkeztem különböző módokon, ízesítésekkel kísérletezni, és ez lett számomra a nyerő :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!