Juhtúrós rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
75g juhtúró212 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1087
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
300g juhtúró849 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4347
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
33.7g burgonya19 kcal
-
12.6g juhtúró36 kcal
-
14.3g vöröshagyma5 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
7.2g napraforgó olaj63 kcal
-
16.8g tejföl33 kcal
-
4.2g főzőtejszín6 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
183
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 722.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 319.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1087
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.1 g
Zsír
-
Összesen 358.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2890.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1277.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 762 mg
-
Retinol - A vitamin: 983 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
4347
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg juhtúró
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 dl tejföl
-
1 dl főzőtejszín
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, de nem túl puhára, ha kihűlt lehúzzuk a héját és karikára vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk, majd a liszttel összekeverjük.
- A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymakarikákat bő, forró olajban úszva aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
- A tálba lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a hagymakarikákkal, majd rárakjuk a maradék krumplit, szintén sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a tojásos tejföllel.
- Ezután a sütőben kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő vége felé a felső lángra tesszük. Ha megsült, adagokra vágjuk és forrón tálaljuk, friss salátát kínálunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11731
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom aromás egytálétel, de köretnek is kitűnő.