r
Nosalty Logó

Juhtúrós rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Juhtúrós rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    358.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2890.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 4347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, de nem túl puhára, ha kihűlt lehúzzuk a héját és karikára vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk, majd a liszttel összekeverjük.
  3. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymakarikákat bő, forró olajban úszva aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
  5. A tálba lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a hagymakarikákkal, majd rárakjuk a maradék krumplit, szintén sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a tojásos tejföllel.
  6. Ezután a sütőben kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő vége felé a felső lángra tesszük. Ha megsült, adagokra vágjuk és forrón tálaljuk, friss salátát kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11700
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós rakott krumpli
Katharosz 499 recept

Nagyon finom aromás egytálétel, de köretnek is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...