Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
83g lasagne tészta309 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
83g juhtúró236 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g vaj32 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g víz0 kcal
Összesen
942
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
500g juhtúró1415 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
27g vaj194 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g bors3 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
5654
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.5g lasagne tészta61 kcal
-
16.5g gomba4 kcal
-
16.5g juhtúró47 kcal
-
9.9g tehéntúró15 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
13.2g főzőtejszín17 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
2.1g medvehagyma3 kcal
-
5.9g kapor3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g víz0 kcal
Összesen
187
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.3 g
-
Cink 133 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 106 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 272.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
942
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.5 g
Zsír
-
Összesen 289.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7357.5 g
-
Cink 795 mg
-
Szelén 425 mg
-
Kálcium 1490 mg
-
Vas 634 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 2822 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 34 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1635.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 80 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 366 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1600 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 820 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
5654
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.5 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lasagne tészta
-
50 dkg gomba
-
50 dkg juhtúró
-
30 dkg tehéntúró
-
6 dkg finomliszt
-
400 ml főzőtejszín
-
150 g tejföl
-
1 db tojás
-
2.7 dkg vaj
-
1 csokor kapor
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk bors
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2.5 dl víz
Elkészítés
- A lasagne tésztát sós vízben megfőzzük félig (pár perc alatt). Majd leszűrjük.
- Közben a gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. 3 ek olajon elkezdjük főzni.
- Közben a megmosott, lerázott medvehagymát apróra vágjuk, és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről.
- A szószhoz a lisztet, az olvasztott vajat, a főzőtejszínt, tejfölt, tojást, az apróra vágott kaprot és 2-3 dl vizet összekeverünk csomómentesre. A lényeg, hogy szószos sűrűségű legyen.
- A juhtúrót, a tehéntúrót és a megtisztított, lereszelt fokhagymát összekeverjük.
- Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, erre ráterítünk a szószból, erre a leszűrt tésztából teszünk egy réteget, majd rászórjuk a túrókeverék felét. Erre rátesszük a gombás-medvehagymás ragu felét, majd megint szószt teszünk, jön a maradék túró, a maradék gombás ragu, majd megint szósz. Erre a maradék tészta és a maradék szósz.
- Lereszeljük a mozzarella sajtot, és megszórjuk a tészta tetejét.
- Hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30-35 percig, pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3593
- Feltöltés dátuma: 2013. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom tésztaétel, mondhatni, hogy eteti magát. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését. Főleg, mert nekem a túró és a tészta minden mennyiségben és formában jöhet. Így ezt a fogást főleg a túró- és tésztaimádóknak ajánlom. A medvehagymának ha nincs szezonja, akkor újhagymával és fokhagymával lehet kiváltani.