r
Nosalty Logó

Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.5 g
  • Cink
    795 mg
  • Szelén
    425 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    634 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    34 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    80 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    366 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 5654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát sós vízben megfőzzük félig (pár perc alatt). Majd leszűrjük.
  2. Közben a gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. 3 ek olajon elkezdjük főzni.
  3. Közben a megmosott, lerázott medvehagymát apróra vágjuk, és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről.
  4. A szószhoz a lisztet, az olvasztott vajat, a főzőtejszínt, tejfölt, tojást, az apróra vágott kaprot és 2-3 dl vizet összekeverünk csomómentesre. A lényeg, hogy szószos sűrűségű legyen.
  5. A juhtúrót, a tehéntúrót és a megtisztított, lereszelt fokhagymát összekeverjük.
  6. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, erre ráterítünk a szószból, erre a leszűrt tésztából teszünk egy réteget, majd rászórjuk a túrókeverék felét. Erre rátesszük a gombás-medvehagymás ragu felét, majd megint szószt teszünk, jön a maradék túró, a maradék gombás ragu, majd megint szósz. Erre a maradék tészta és a maradék szósz.
  7. Lereszeljük a mozzarella sajtot, és megszórjuk a tészta tetejét.
  8. Hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30-35 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3593
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom tésztaétel, mondhatni, hogy eteti magát. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését. Főleg, mert nekem a túró és a tészta minden mennyiségben és formában jöhet. Így ezt a fogást főleg a túró- és tésztaimádóknak ajánlom. A medvehagymának ha nincs szezonja, akkor újhagymával és fokhagymával lehet kiváltani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...