r
Nosalty Logó

Juhtúrós-aszaltparadicsomos csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós-aszaltparadicsomos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 657 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3557.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 2626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4616 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra légkeverésesen.
  2. Olvasszuk ki a leveles tésztát (én ehhez mikrót használtam, mert csak későn kezdtem neki a főzőcskézésnek). Műanyag nyújtólapon, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0.5-1 cm vastagra.
  3. A juhtúrót a szárított paradicsommal együtt törjük össze villával, majd adjuk hozzá a tejfölt és a kis darabokra vágott prosciuttot (ha ezt is rakunk bele, érdemes egy kicsivel több tejfölt keverni a juhtúróhoz, nehogy túl sós legyen).
  4. A keveréket kenjük el a kinyújtott leveles tésztán úgy, hogy az egyik végénél hagyjunk egy kb. 2 ujjnyi vastag sávot, nehogy kifolyjon a töltelék. Tekerjük fel a tésztát, és vágjuk 2-3 ujjnyi vastag darabokra.
  5. Tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg lenmaggal, és süssük kb. 15 percig a 180 °C-ra előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 22.

Ajánló

Reggelire, vacsira vagy csak úgy, nasiként is tökéletes. A koktélparadicsom remek mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami édességet szerettem volna sütni a fagyasztott leveles tésztából, amikor észrevettem, hogy a múlt héten vásárolt juhtúró még ott lapul a hűtőben. Pont aznap vettem szárított paradicsomot, és rémlett valami recept, amiben a kettő együtt szerepelt. Így született meg ez a karakteres ízű, laktató sós süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...