Juharszirupos citromkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1652
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 192.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1652
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat felkockázzuk, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakjuk, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz, amiben vizet forralunk. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverjük, amíg össze nem olvadnak.
- A főzés ideje attól függ, mikorra sűsűrödik be a krém (nálam ez nagyjából 20 perc volt), inkább arra figyeljünk,mikor tapad a kanálraa krém.
- Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakjuk és még melegen lezárjuk. Mikor kihűlt, berakjuk a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3137
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aki szereti a hosszú, pizsamás, asztalra kipakolós reggeliket, annak ezt a pirítósra kenhető különleges citromkrémet ki kell próbálnia! A lemon curd néven is ismert citromkrémtől ez abban különbözik, hogy kihagytam belőle a tejszínt, de egy valami még került bele, a juharszirup, így az eredmény pedig sokkal inkább egy pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik egy szokásos dzsemtől. Fél óra alatt kész van, kis keverés, majd hűtés után rögtön fogyasztható, és 3 hétig eláll. Kávé vagy tea mellé pazar reggeli, de tejberizsre, süteménybe, és kekszmártogatósnak is kiváló.