r
Nosalty Logó

Jókai bableves (Bableves 12.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Jókai bableves (Bableves 12.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

887
Kalória
54.8g
Fehérje
79.8g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
250.4g
Víz
108.9g
Koleszterin
14.9g
Rost
5.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 887 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    250.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3519 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 887 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1001.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14074 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3141 micro
Összesen 3549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A száraz babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A csülköt jól megmossuk, és a babbal együtt feltesszük főni.
  3. Ha félig megfőtt a csülök, kiemeljük, és felkockázzuk.
  4. A babot leszűrjük.
  5. A hagymát finomra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.
  6. Meghintjük pirospaprikával.
  7. Rátesszük a csülök húst, a babot és felöntjük vízzel.
  8. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és a levesbe tesszük.
  9. Beletesszük a az áttört fokhagymát, borsot, és ha szükséges sózzuk. jól kiforraljuk.
  10. Ha a hús és a bab megpuhult, világos rántást készítünk, és azzal sűrítjük a levest.
  11. 1 tojásból liszttel csipetkét gyúrunk, apró kis gyöngyöket formálunk, és a levesbe főzzük.
  12. Belefőzzük a megmosott debreceniket.
  13. Ha kolbász megfőtt, kiemeljük, és karikára vágjuk.
  14. Megpirítjuk, és tálalás előtt visszatesszük a levesbe.
  15. Tálaláskor ízlés szerint 1 kanál tejfölt teszünk a leves tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Férjem kedvenc eledele. Soha nem sikerül kis mennyiséget készíteni. Töpörtyűs pogácsával fenséges laktató egytálétel. Valamikor Jókai Mór kedvenc eledele volt, melyet felesége, Laborfalvi Róza, készített először a számára.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!