Joghurtos-zabpelyhes bomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barna konyhája
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
96g sárgabarack43 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
0 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
385g sárgabarack172 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
0 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
432
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
53.3g sárgabarack24 kcal
-
41.5g joghurt25 kcal
-
1.7g zabpehely6 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
0 kcal
-
2.8g tej2 kcal
Összesen
60
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 143.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 983 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 574.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 3932 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
432
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db sárgabarack
-
300 g joghurt
-
2 ek zabpehely
-
3 db lapzselatin
-
5 csepp folyékony édesítőszer
-
2 ek tej
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk, megszárítjuk, és a szebb barackokból egy-egy "kalapot" levágunk. A levágott részeket félretesszük, a többi barackot kis darabokra felaprítjuk. Kb. a 2/3 részét a felaprított sárgabarackoknak összeturmixoljuk a joghurttal.
- A zabpelyhet néhány evőkanál tejjel megpuhítjuk. (Én finom zabpelyhet használtam. Ez nem annyira darabos mint a normál zabpehely.) Egy kicsit állni hagyjuk, majd összekeverjük az összeturmixolt masszával.
- Az így elkészített masszát megkóstoljuk, és ízlés szerint ízesítjük. (Én nem használok cukrot, így én folyékony édesítőszert tettem bele.)
- A lapzselatint a használati utasításnak megfelelően elkészítjük, majd folyamatosan adagolva jól elkeverjük a masszában.
- A befejezéshez én szilikonos muffin formákat használtam, de bármilyen más forma (pohár, kis tálka) is használható. Nálam cél volt, hogy ki lehessen a formából szedni majd a végén. A formák aljára belehelyezzük a korábban félretett sárgabarack "kalapokat", majd egy evőkanál masszát teszünk rá. Ezután a maradék 1/3 rész aprított sárgabarackból teszünk rá egy evőkanállal. Azután ismét egy kis massza, és így tovább.
- A megtöltött formákat hűtőbe tesszük, és tálalás előtt 10-15 percre még a mélyhűtőbe. (Hogy biztosan szépen kijöjjön a formából.) Tálalásnál díszítjük ízlés szerint. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6070
- Feltöltés dátuma: 2015. július 25.
Ajánló
Ez a változat sárgabarackból készült, de más gyümölccsel is remekül elkészíthető. A leírt mennyiségek inkább iránymutatások, változtathatók ízlés szerint. Nekem kb. 8 muffin formára futotta az elkészített mennyiségből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barna konyhája
1 recept
Mostanában sok joghurtos zabpelyhet ettem. Kezdett kicsit unalmassá válni a sima,"tálkából kikanalazom" mód. Ez inspirált arra, hogy valamilyen más formában is elkészítsem.