Joghurtos tavaszi csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Pácolás
-
88g joghurt53 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
Spenót párolása
-
125g paradicsom23 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
189g csiperkegomba40 kcal
-
13g sajt44 kcal
Összeállítás, majd sütés
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Pácolás
-
350g joghurt214 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
Spenót párolása
-
500g paradicsom90 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
756g csiperkegomba161 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összeállítás, majd sütés
Összesen
1014
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Pácolás
-
14.6g joghurt9 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
9.4g csirkemellfilé11 kcal
Spenót párolása
-
20.9g paradicsom4 kcal
-
20.9g spenót3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
31.6g csiperkegomba7 kcal
-
2.1g sajt7 kcal
Összeállítás, majd sütés
Összesen
42
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 496 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 445 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 5633 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 11132 micro
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4730.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1213 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 1939 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1984.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2171 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 1780 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 952 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 22531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 44530 micro
Összesen
1014
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 940 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 537 micro
-
Lut-zea 1859 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
350 ml joghurt
-
fokhagymapor ízlés szerint
Spenót párolása
-
5 közepes db paradicsom
-
0.5 kg spenót
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
18 nagy db csiperkegomba
Összeállítás, majd sütés
Elkészítés
Pácolás
- A nagyobb méretű csirkemellfiléket lemossuk, majd nagyjából hüvelykujjnyi vastagon akkora karikákra szeleteljük, mint amekkora karikákat ki tud adni a paradicsom.
- A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal.
- Egy tálban összekeverjük alaposan a húst és a fokhagymás joghurtot, majd 1 napra hűtőbe téve pácoljuk.
Spenót párolása
- A spenótot megmossuk, majd egészben egy nagyobb lábasba tesszük nagyon kevés vízzel (épp, csak fedje a lábas alját).
- A fokhagymát apróra kockázva hozzáadjuk, majd sóval hintjük, és összekeverjük a spenóttal.
- Fedő alatt kis lángon pároljuk, majd többször megforgatjuk.
- Amint a spenót puhára összeesik, különvesszük. A visszamaradt lét félretesszük szósz készítéséhez.
Összeállítás, majd sütés
- A sütőtálat kevés vajjal kikenjük.
- A felkarikázott paradicsomokat szorosan elhelyezzük a tálon.
- A paradicsomra rátesszük a hússzeleteket, majd ízlés szerint sózzuk.
- A spenótot szépen elterítjük a húsokon.
- A megpucolt gombának a tönkjét kiszedjük, majd lehetőleg érleltebb, kemény sajtot teszünk a helyébe. Ezután a kalapokat felhelyezzük a spenótra, majd egy fogpiszkálóval középen átszúrva rögzíthetjük tornyokat. (A gomba tönkjét félre lehet tenni szósz készítéséhez.)
- A pácból visszamaradt fél doboz joghurttal lefedjük a gombákat.
- Előmelegített sütőbe helyezve, cirka fél óráig 180 fokon sütjük, majd ha levet eresztett, kivesszük, és meglocsoljuk a saját levével. Ezután visszatesszük, majd 250 fokon még fél órát sütjük.
- Kivétel után közvetlenül még egyszer meglocsolható a levével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x25x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1520
- Feltöltés dátuma: 2017. április 28.
Ajánló
Tálalható rizzsel, zöldségkörettel vagy salátával. A visszamaradt léből és a felaprított gombatönkökből én egy gyors szószt készítettem, amit a friss salátára öntöttem, de akár rizs mellé is jól megy.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vasárnapi sültek egyhangúságát szerettem volna valami egészséges, de mégis laktató formába ölteni. Így jött hát az ihlet a piacon.