r
Nosalty Logó

Joghurtos tavaszi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos tavaszi csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 1014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 42 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    11132 micro
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    1780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    22531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    44530 micro
Összesen 1014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    537 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A nagyobb méretű csirkemellfiléket lemossuk, majd nagyjából hüvelykujjnyi vastagon akkora karikákra szeleteljük, mint amekkora karikákat ki tud adni a paradicsom.
  2. A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal.
  3. Egy tálban összekeverjük alaposan a húst és a fokhagymás joghurtot, majd 1 napra hűtőbe téve pácoljuk.

Spenót párolása

  1. A spenótot megmossuk, majd egészben egy nagyobb lábasba tesszük nagyon kevés vízzel (épp, csak fedje a lábas alját).
  2. A fokhagymát apróra kockázva hozzáadjuk, majd sóval hintjük, és összekeverjük a spenóttal.
  3. Fedő alatt kis lángon pároljuk, majd többször megforgatjuk.
  4. Amint a spenót puhára összeesik, különvesszük. A visszamaradt lét félretesszük szósz készítéséhez.

Összeállítás, majd sütés

  1. A sütőtálat kevés vajjal kikenjük.
  2. A felkarikázott paradicsomokat szorosan elhelyezzük a tálon.
  3. A paradicsomra rátesszük a hússzeleteket, majd ízlés szerint sózzuk.
  4. A spenótot szépen elterítjük a húsokon.
  5. A megpucolt gombának a tönkjét kiszedjük, majd lehetőleg érleltebb, kemény sajtot teszünk a helyébe. Ezután a kalapokat felhelyezzük a spenótra, majd egy fogpiszkálóval középen átszúrva rögzíthetjük tornyokat. (A gomba tönkjét félre lehet tenni szósz készítéséhez.)
  6. A pácból visszamaradt fél doboz joghurttal lefedjük a gombákat.
  7. Előmelegített sütőbe helyezve, cirka fél óráig 180 fokon sütjük, majd ha levet eresztett, kivesszük, és meglocsoljuk a saját levével. Ezután visszatesszük, majd 250 fokon még fél órát sütjük.
  8. Kivétel után közvetlenül még egyszer meglocsolható a levével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1518
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Ajánló

Tálalható rizzsel, zöldségkörettel vagy salátával. A visszamaradt léből és a felaprított gombatönkökből én egy gyors szószt készítettem, amit a friss salátára öntöttem, de akár rizs mellé is jól megy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi sültek egyhangúságát szerettem volna valami egészséges, de mégis laktató formába ölteni. Így jött hát az ihlet a piacon.

Hozzávalók

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek