r
Nosalty Logó

Joghurtos tavaszi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos tavaszi csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 1014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Összesen 42 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    11132 micro
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    1780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    22531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    44530 micro
Összesen 1014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    537 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A nagyobb méretű csirkemellfiléket lemossuk, majd nagyjából hüvelykujjnyi vastagon akkora karikákra szeleteljük, mint amekkora karikákat ki tud adni a paradicsom.
  2. A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal.
  3. Egy tálban összekeverjük alaposan a húst és a fokhagymás joghurtot, majd 1 napra hűtőbe téve pácoljuk.

Spenót párolása

  1. A spenótot megmossuk, majd egészben egy nagyobb lábasba tesszük nagyon kevés vízzel (épp, csak fedje a lábas alját).
  2. A fokhagymát apróra kockázva hozzáadjuk, majd sóval hintjük, és összekeverjük a spenóttal.
  3. Fedő alatt kis lángon pároljuk, majd többször megforgatjuk.
  4. Amint a spenót puhára összeesik, különvesszük. A visszamaradt lét félretesszük szósz készítéséhez.

Összeállítás, majd sütés

  1. A sütőtálat kevés vajjal kikenjük.
  2. A felkarikázott paradicsomokat szorosan elhelyezzük a tálon.
  3. A paradicsomra rátesszük a hússzeleteket, majd ízlés szerint sózzuk.
  4. A spenótot szépen elterítjük a húsokon.
  5. A megpucolt gombának a tönkjét kiszedjük, majd lehetőleg érleltebb, kemény sajtot teszünk a helyébe. Ezután a kalapokat felhelyezzük a spenótra, majd egy fogpiszkálóval középen átszúrva rögzíthetjük tornyokat. (A gomba tönkjét félre lehet tenni szósz készítéséhez.)
  6. A pácból visszamaradt fél doboz joghurttal lefedjük a gombákat.
  7. Előmelegített sütőbe helyezve, cirka fél óráig 180 fokon sütjük, majd ha levet eresztett, kivesszük, és meglocsoljuk a saját levével. Ezután visszatesszük, majd 250 fokon még fél órát sütjük.
  8. Kivétel után közvetlenül még egyszer meglocsolható a levével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1519
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Ajánló

Tálalható rizzsel, zöldségkörettel vagy salátával. A visszamaradt léből és a felaprított gombatönkökből én egy gyors szószt készítettem, amit a friss salátára öntöttem, de akár rizs mellé is jól megy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi sültek egyhangúságát szerettem volna valami egészséges, de mégis laktató formába ölteni. Így jött hát az ihlet a piacon.

Hozzávalók

Pácolás

Spenót párolása

Összeállítás, majd sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...