Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A padlizsánhoz
-
133g padlizsán32 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A sütéshez
-
333g só0 kcal
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129457.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 129215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388373.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 387645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 462.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
312
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25202.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 25155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
- Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
- Közben a joghurtot lecsepegtetjük: finom szövésű gézkendőbe tesszük, összefogjuk, felkötjük (mondjuk a mosogatócsapra) és hagyjuk lecsöpögni.
- A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
- Hozzáadjuk az olívaolajat, a visszamaradt krémes joghurtot, citromlevet facsarunk rá, és sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 515
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 74053
- Feltöltés dátuma: 2009. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A padlizsánkrémnek ezernyi variációja létezik: mondhatnánk, ahány ház, annyiféleképpen készül. Persze azért megvannak a fő irányvonalak, de azon belül kerülhet a krémbe sok minden (pl bazsalikom, szardellafilé, sült paprika). Ezúttal joghurtos verzió készült a konyhámban, és kipróbáltam egy új sütési módszert is (amiről a Bűvös Szakácson olvastam).