r
Nosalty Logó

Joghurtos pácban érlelt pulykamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtos pácban érlelt pulykamell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

368
Kalória
27.6g
Fehérje
22.1g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
428g
Víz
89.8g
Koleszterin
9g
Rost
15g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A pulykahúst megmossuk, enyhén megsózzuk, cayenne borssal, őrölt korianderrel, petrezselyemmel megszórjuk, majd hozzáöntjük a joghurtot.
  2. Megforgatjuk benne a husikat, és férletesszük pácolódni.
  3. A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk, és szintén félretesszük 15-20 percre.
  4. Azután a padlizsánkockákat átmossuk, kinyomkodjuk a levét.
  5. Enyhén megsózzuk, petrezselyemmel, cayenne borssal és fahéjjal megszórjuk, kevés olajat ráöntünk, összeforgatjuk.
  6. A pulykamell medálokat vajon kisütjük.
  7. Mellette a padlizsánkockákat a kápia paprika csíkokkal szintén kisütjük.
  8. Gyorsan, hogy az olajat ne szívja nagyon magába. Érdemes utána még egy kicsit lecsepegtetni.
  9. A medállokat fahéj illatú padlizsánsalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A fahéj illata... Most joggal valamilyen cukros-fahéjas édesség képe jelenik meg előttünk. Ezzel lehet csalódást is okozok, mert teljesen másként használtam fel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!