r
Nosalty Logó

Joghurtos-diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos-diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    537.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    274 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 8602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a joghurtot és az olajat, s kemény tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, s a kis cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, mazsolát és a fahéjat, s forró tejjel vagy vízzel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint elkeverjük, hogy jól kenhető legyen.
  5. A cipókból egyszerre kettőt kinyújtunk kb. egyforma méretűre. Az egyik lapot megkenjük a margarin 1/4 részével, ráhelyezzük a másik lapot, finoman összenyomkodjuk, majd egy kicsit még nyújtunk rajta.
  6. Egy derelyemetszővel 8 cikkre vágjuk. A vastagabb végére tesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5176
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

Mákkal, almával és gesztenyével is nagyon finom... Ebből az adagból 32 nagy kiflit kapunk, aki szeret vele sokáig babrálni, 16 részre is vághatja a lapokat...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az anyukám kefíres kiflijének továbbfejlesztése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...