r
Nosalty Logó

Joghurtos-chilis padlizsánkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Joghurtos-chilis padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 77 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    565 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A fokhagymát áttörjük, majd elkeverjük az olajjal.
  2. A padlizsán vágott felületét bekenjük a fokhagymás olajjal, majd a vágott felülettel lefelelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  3. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, a magokat egy kanállal kiszedjük. A paradicsomhúst apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, apróra vágjuk.
  5. A már hideg padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk, a citromlével együtt pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a joghurtot, paradicsomot és a petrezselymet. A fűszerekkel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4832
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindazoknak, akik kedvelik a római kömény ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...