r
Nosalty Logó

Joghurtos-bundás csirkefalatkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Joghurtos-bundás csirkefalatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 559 kcal
  • 18% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A mosott, tisztított csirkemellet nem túl hosszú csíkokba vágjuk.
  2. Egy tálkában összekeverjük a csirkecsíkokat joghurttal és ízlés szerint, de ne túlságosan sózzuk, borsozzuk. (Ha van egy kis időnk, hagyjuk pácolódni egy fél órát a csirkét a joghurtban, de azonnal bundázhatjuk és süthetjük is.)
  3. Egy erősebb nylon zacskóba tördeljük bele az extrudált kenyeret, majd a zsák száját lezárva, húsklopfolóval ütögessük addig, ameddig egészen kicsi darabokra törik. (Nem kell teljesen por állagúnak lennie, legyenek benne nagyobb darabkák.)
  4. Ezt a gabona őrleményt öntsük a csirkecsíkokra, és dolgozzuk össze vele. Eléggé gyurmázós lesz, úgyhogy, ha vannak kisgyerekek a családba, ne hagyjuk ki őket a bundázási feladat végrehajtásából!
  5. Egyenként, kezünk segítségével oszlassuk el a bundát a csirke darabkákon, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük őket. Ezt előzőleg egy nagyon kevés olívaolajjal kenjük meg.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt kész. Ha nagyon pirulna, akkor forgassuk egyszer át. Ne szárítsuk ki a húst, belül maradjon puha.
  7. Tálaljunk mellé sütőben készített sült krumplit és házi ketchupot vagy barbeque szószt. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6357
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

Gyorsan kész, minimális olaj szükséges hozzá és jól mutat a tányéron. Ha könnyíteni akarunk ezen a fogáson, adjunk mellé sült krumpli helyett salátát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefalatkás recepteket kerestem a neten, és találtam egy eszement amerikait. Őrület, hogy miket csinálnak a világ másik felén. A csirkét először majonézbe forgatják, aztán egy kifejezetten csak ott kapható teljes kiőrlésű extrudált kenyér összezúzásából származó morzsába. Mindehhez még zsemlemorzsát is kevernek. Kalóriabomba a javából! Én ezt a habzsi-dőzsit egy huszárvágással meghúztam. A zsemlemorzsát elhagytam és görög joghurtra cseréltem a majonézt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...