r
Nosalty Logó

Joghurtos barackhab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Joghurtos barackhab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    4918 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 1790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. Egy lábosba tesszük a cukorral és vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel pürésítjük.
  3. A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb lábosba tesszük, belekaparjuk a vanília magjait, és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
  4. Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a barackos krémet.
  5. A tejszínt felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. Kisebb tálakba halmozzuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10344
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.

Ajánló

Kekszmorzsával és barackkal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű nyári desszert, a joghurtos citromhab receptje alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...