r
Nosalty Logó

Joghurtos barackhab

Dacota
Joghurtos barackhab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
7.5g
Fehérje
39.6g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
137.5g
Víz
233.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    4918 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 1790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  2. Egy lábosba tesszük a cukorral és vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel pürésítjük.
  3. A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb lábosba tesszük, belekaparjuk a vanília magjait, és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
  4. Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a barackos krémet.
  5. A tejszínt felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. Kisebb tálakba halmozzuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Könnyű nyári desszert, a joghurtos citromhab receptje alapján.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...