Joghurtkrémmel töltött sült kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
20g görög joghurt21 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g juharszirup13 kcal
-
0 kcal
-
17g áfonya10 kcal
-
17g málna9 kcal
-
42g kalács153 kcal
Összesen
218
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
120g görög joghurt124 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
-
0 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
100g málna52 kcal
-
250g kalács918 kcal
Összesen
1298
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.2g görög joghurt19 kcal
-
8.3g tojás11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.6g juharszirup12 kcal
-
0.6g vanília kivonat0 kcal
-
15.2g áfonya9 kcal
-
15.2g málna8 kcal
-
37.9g kalács139 kcal
Összesen
198
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
218
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1517.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 270.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
1298
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
120 g görög joghurt
-
1 db tojás
-
1 csipet fahéj
-
2 ek juharszirup
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
100 g áfonya
-
100 g málna
Elkészítés
- Keverjük össze a joghurtot, a tojást, a fahéjat, a vaníliát és a juharszirupot.
- Egy evőkanál hátuljával készítsünk mélyedéseket a kalácsszeletekbe, kanalazzunk bele 2 evőkanál joghurtos krémet, és tegyünk rá a gyümölcsökből.
- Süssük kb. 12-13 percig 180 fokon (addig, amíg a krém meg nem szilárdul, de még kissé remegős és puha marad).
- Leporcukrozva tálaljuk. Melegen és hidegen is tökéletes.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11248
- Feltöltés dátuma: 2022. március 17.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
újévi reggeli ötletek
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Szuper egyszerű és nagyon finom recept édes reggelinek vagy desszertnek. Mi kakaós kalácsot használtunk, de brióssal vagy sima kaláccsal is szuper. A bogyós gyümölcsöket pedig semmiképp ne hagyjátok ki a buliból, mert nemcsak ízben, de látványban is nagyot dobnak a végeredményen.