r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes-epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Joghurtkrémes-epres torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 4480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Az epret apró darabokra vágjuk.
  2. A zselatinokat elkészítjük az utasítás szerint,a tejszínhabot habosra verjük az ásványvízzel, a vaníliás és a porcukorral, hozzákeverjük a felolvasztott zselatint, majd a joghurtot, végül az epret kanálal belekeverjük a krémbe.
  3. Folpackkal kibélelünk egy kerek tortaformát (én műanyag tálat használtam), beleöntjük a joghurtos krémet, kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Az ét- és a tejcsokoládét megolvaszjuk a margarinnal, és beleforgatjuk a puffasztott rizst, majd a krémre simítjuk, visszateszük kb. 1 órára.
  5. A tortát borítsuk ki egy tálcára.
  6. Az ét- és a tejcsokoládét megolvasztjuk a margarinnal, hozzákeverjük az ásványvizet.
  7. Kenjük a csokoládémázat a tortára, és hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára, majd tegyük a tortát a hűtőszekrénybe akár egy éjszakára.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7719
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy újságban találtam a receptet, amit kicsit átalakítottam, aki édesebben szereti, tehet több cukrot a krémbe. A tetejére a csokimázat is meg lehet felezni, de mi nagyon szeretjük a csokit, így jó csokis.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...