Jégsaláta franciásan
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
536
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
57.2g jégsaláta8 kcal
-
1.4g ecet0 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.7g mangalica szalonna37 kcal
-
28.6g víz0 kcal
Összesen
76
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 1086 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4572.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 4342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 583.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
536
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 ek só
-
2 ek cukor
-
1 kk dijoni mustár
-
2 ek olívaolaj
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
- A salátát vágjuk ketté, távolítsuk el a csumáját, és szűrőben, hideg víz alatt alaposan öblítsük le. Rázogassuk ki a felesleges vizet belőle, és fektessük konyhapapírra.
- A szalonnaszeleteket csíkozzuk, majd vágjuk apró kockákra. A salátaöntet hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban, majd öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
- Daraboljuk fel a salátát, és keverjük a salátalébe, és hagyjuk tálalás előtt kb. 1 óra hosszat hűvös helyen állni.
- Tálaláskor adagoljuk a salátaleveleket a lé nélkül a salátás tálkákba, majd süssük ki hirtelen a felkockázott szalonnát, és azon forrón szórjuk meg ezzel a salátákat pici, még szintén sistergő szalonnazsírral.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12413
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Ajánló
Elkészíthető "igazi" francia marináddal - azaz víz nélkül + 1 pépesített fokhagyma gerezddel, fehér balsamico ecettel - (vignarette). A "magyaros" só-ecet-cukor-víz keveréket ízlés szerint készítsük - a megadott arányok támpontul szolgálnak. Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Francia barátnémtól tanultam ezt az elkészítési módot, melyet kicsit "magyarosítottam". Az öntet és a szalonna nagyon jól passzol más zöld-salátához is, pl. fejes-, madár-, kínai kel-, rukkola-, lollo- stb. fajtákhoz. Ízlés szerint dúsítható zöldfűszerekkel, főtt tojáskarikákkal is.