r
Nosalty Logó

Japán tésztaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Japán tésztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 691 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 28 kcal

Elkészítés

  1. A csirkefarhátat kettő, három részbe vágjuk vagy vágatjuk a hentessel, és hideg vízben elkezdjük főzni.
  2. Ha felforrt, 5 percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. (Így kifő belőle minden oda nem illő, és a későbbiekben nem kell lefölöznünk a levest, mint egy húsleves esetében.)
  3. Mi a mélyhűtőben gyűjtjük az említett zöldség alapot, ami nálunk általában: cukkini, padlizsán fej, paprika csuma, répa-, zellerhéj, petrezselyem szár, hagymavég és héj stb... Bármilyen zöldség maradvány. A hagyma héja szép színt is ad a levesnek. Ezt a jó két maroknyi maradékot megmossuk, és odatesszük kb. 1,5-2 liter vízbe főni az előfőzött csirkefarháttal. Egy két chilit is dobhatunk a mostani recepthez, ízlés szerint.
  4. 45 perc elteltével levesszük a tűzről, leszűrjük. A csontból (ha nincs állat, aki megegye) főzhetünk egy pirított rizst akár második fogásnak; mármint a csontról letépkedett húsból.
  5. A ramen tésztát a leírás szerinti ideig főzzük vagy áztatjuk a forró levesben. Megszórjuk szárított petrezselyemmel, és tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9583
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Ajánló

Ha nem találunk ramen tésztát a boltban, válasszuk bármelyik ázsiai instant tésztás levest, és használjuk annak a tésztáját, az ízesítőport meg dobjuk ki a kukába, ahová való.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Kéthetente összegyűlik az alap, az általunk "szemétlevesnek" hívott alapléhez, amiből leves, mártás, pác stb. készül. Azért hívjuk így, mert más az alapanyagokat a kukába dobná, és elég rosszul is teszik ezt.

Címlapról ajánljuk