Japán tésztaleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
35g csirkefarhát63 kcal
-
667g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
33g kínai tészta157 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7g cukkini1 kcal
-
7g padlizsán2 kcal
-
7g paprika1 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
7g zeller2 kcal
-
7g vöröshagyma2 kcal
Összesen
230
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g kínai tészta471 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
20g padlizsán5 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
Összesen
691
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.5g csirkefarhát8 kcal
-
86g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.3g kínai tészta20 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.9g cukkini0 kcal
-
0.9g padlizsán0 kcal
-
0.9g paprika0 kcal
-
0.9g sárgarépa0 kcal
-
0.9g zeller0 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
Összesen
28
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 710.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
230
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1427.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 2131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 622 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
691
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkefarhát
-
2 l víz
-
3 db chili
-
10 dkg kínai tészta
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 dkg cukkini
-
2 dkg padlizsán
-
2 dkg paprika
-
2 dkg sárgarépa
-
2 dkg zeller
-
2 dkg vöröshagyma
Elkészítés
- A csirkefarhátat kettő, három részbe vágjuk vagy vágatjuk a hentessel, és hideg vízben elkezdjük főzni.
- Ha felforrt, 5 percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. (Így kifő belőle minden oda nem illő, és a későbbiekben nem kell lefölöznünk a levest, mint egy húsleves esetében.)
- Mi a mélyhűtőben gyűjtjük az említett zöldség alapot, ami nálunk általában: cukkini, padlizsán fej, paprika csuma, répa-, zellerhéj, petrezselyem szár, hagymavég és héj stb... Bármilyen zöldség maradvány. A hagyma héja szép színt is ad a levesnek. Ezt a jó két maroknyi maradékot megmossuk, és odatesszük kb. 1,5-2 liter vízbe főni az előfőzött csirkefarháttal. Egy két chilit is dobhatunk a mostani recepthez, ízlés szerint.
- 45 perc elteltével levesszük a tűzről, leszűrjük. A csontból (ha nincs állat, aki megegye) főzhetünk egy pirított rizst akár második fogásnak; mármint a csontról letépkedett húsból.
- A ramen tésztát a leírás szerinti ideig főzzük vagy áztatjuk a forró levesben. Megszórjuk szárított petrezselyemmel, és tálalhatunk is.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9588
- Feltöltés dátuma: 2015. január 20.
Ajánló
Ha nem találunk ramen tésztát a boltban, válasszuk bármelyik ázsiai instant tésztás levest, és használjuk annak a tésztáját, az ízesítőport meg dobjuk ki a kukába, ahová való.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Kéthetente összegyűlik az alap, az általunk "szemétlevesnek" hívott alapléhez, amiből leves, mártás, pác stb. készül. Azért hívjuk így, mert más az alapanyagokat a kukába dobná, és elég rosszul is teszik ezt.