Japán omlett másként
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Egy tekercshez
-
110g tojás138 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
71 kcal
Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz
-
26g nori lap9 kcal
-
0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Egy tekercshez
-
110g tojás138 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
71 kcal
Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz
-
26g nori lap9 kcal
-
0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Egy tekercshez
-
63.2g tojás80 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.9g szójaszósz2 kcal
-
11.5g pálinka27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz
-
14.9g nori lap5 kcal
-
0 kcal
-
2.9g szójaszósz2 kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 115.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 115.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Hozzávalók
Egy tekercshez
-
2 db tojás
-
1 csipet ételízesítő
-
1 teáskanál szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 ek napraforgó olaj
Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz
-
1 kávéskanál wasabi konzerv
-
1 tk szójaszósz
Elkészítés
Egy tekercshez
- A tojásokat felütjük, és a pálcikákkal (!!!) "felverjük". Fontos, hogy inkább csak elkeverve legyen - a japán omletthez nem a szokványos, egyneműre felvert tojásra van szükségünk - ezért lényeges a pálcikák használata.
- A tojásokhoz adjuk a fűszereket, és még azokkal is jól összekeverjük. (A fűszerek mennyisége teljesen szubjektív. Egy sósabb ételízesítő mellé például már nem kell só. A szójaszósz is sós - ezt is kalkulálni kell. Ha a pálinka igazi, házi, és jó mézes, akkor a cukor is elhagyható.)
- Egy teflonos serpenyőt kevés olajjal megforrósítunk.
- A fűszeres tojásoknak először csak az egy harmadát öntjük a serpenyőbe. (Pálcikával ragyogóan el lehet "vágni" a folyadékot az edény szélén :) ) Vékony réteggé csurgatjuk szét, mintha palacsintát sütnénk - kicsi serpenyőben az egész felületet használjuk, közepes méretnél próbáljuk a nyél felőli oldalra irányítani a még folyékony tojásokat.
- Ha a vékony rétegű tojáslepényünk már megszilárdult, akkor óvatosan felpiszkáljuk a széleit, majd magunktól elfelé, vagy magunk felé óvatosan, de határozott mozdulatokkal szorosan feltekerjük, minden hajtás után gondosan ügyelve, a rétegek összetapadására - picit megnyomkodjuk. A pálcika elmondhatatlan segítség ezeknél a finom mozdulatoknál. (Az irány szerintem teljesen kényelem függő - kinek hogy esik kezére, annyi csak a lényeg, hogy ha egyszer elkezdtük, ne fordítsuk meg a tekerési irányt - széthullhat a tekercs.)
- A kész tekercset ismét a serpenyő nyeléhez közelebbi oldalhoz igazítjuk, majd egy kevés nyers tojást öntünk, a korábbiakhoz hasonlóan elegyengetjük, majd feltekerjük. Segítsünk finom mozdulatokkal, hogy az újabb adag folyadék a már feltekert "tömb" alá is befolyhasson - így lesz folyamatos a tekercsünk.
- Addig ismételgetjük, amíg a tojás el nem fogy.
- A megsült tekercset picit hagyjuk hűlni, majd egy éles késsel ujjnyi vastag szeleteket vágunk.
Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz
- Ízlés szerint díszíthetjük norival, de bele is tekerhetjük, mint a sushi-t. Wasabival, szójaszósszal (evőpálcikával) kínáljuk!
- Itadakimasu! Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4035
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Ajánló
Wasabival, szójaszósszal a legfinomabb!;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Igen, japán omlett, de természetesen megreformálva - magyar spájzhoz, hűtőhöz optimalizálva, "Talinásan". Rajongom a japán ételekért és a kultúráért, de az autentikus hozzávalók, mint a mirin, vagy a sake, még nem minden háztartás alapvető része - innen jött az ötlet: Oldjuk meg másként!;) Persze létezik kifejezetten tamagoyaki-ra optimalizált szögletes serpenyő is, amitől természetesen még eredetibb lehet a forma, de én egy pár pálcikával, és az itthoni csepp serpenyőmmel is nagyon jól szórakoztam. Szeletelés után (amikorra már a "csúnyább részek" esztétikai megfontolásból megsemmisültek) - fel sem tűnik az az apróság, hogy nem szögletes serpenyővel dolgoztunk. Ha esetleg a leírás nem kifejezetten egyértelmű, itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM Innen lestem el a mozdulatokat én is - 1:25-től. :) Aki megnézi a videót, annak feltűnhet, hogy a séf papírral olajozza a serpenyőt - én ezt az egyet még nem próbáltam ki - nekem a hagyományos olajozott teflon megoldás is bevált. A leírt két tojásból egy tekercs lett - én egy étkezésre, két főre 4 tekercset szoktam készíteni. Ezekből a tekercsekből szép kis falatkák lesznek. Aki szeretné, kipróbálhatja egyszerre több tojásból is, nagyobb adaggal - az eljárás a lényeg, így a vékony rétegek könnyen átsülnek, és a közöttük maradt levegő rétegektől, pedig könnyű, és laktató lesz az étel.;)