r
Nosalty Logó

Japán gyümölcsrizs mentás lime-habbal, licsivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Japán gyümölcsrizs mentás lime-habbal, licsivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    807 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2003 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sushi rizst megfőzzük ugyanolyan módon, ahogy a sushi készítéshez. Ha más fajta rizzsel helyettesítjük (pl. rövidszemű), akkor egy csipet sóval és egy csipet cukorral főzzük meg puhára, ragadósra.
  2. A megfőtt rizst hagyjuk kihűlni.
  3. Egy kis keverőpohárba reszeljük bele a lime-ok héját, levét nyomjuk ki. Adjuk hozzá a cukrot és a megmosott mentaleveleket, és kézi turmixgéppel aprítsuk össze.
  4. A keményre felvert növényi tejszínhabhoz adjuk hozzá. A tejszínhabot forgassuk össze a rizzsel.
  5. Ízlés szerint adható még hozzá cukor.
  6. Jól hűtsük be, tálaláskor adjunk hozzá licsi gyümölcsöt, tetejét díszítsük egy mentalevéllel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8031
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Nem feltétlenül japán étkezésekhez, hanem bármilyen ételsor után üdítő ez a desszert! Fogyasztását el tudom még képzelni egy meleg nap után a teraszon, kertben üldögélve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legnagyobb sushi étteremhálózat kínálja desszertként, habár nem eredeti japán ételről van szó. Amint megkóstoltam, a rabjává váltam, és elhatároztam, hogy elkészítem. A licsit még én kombináltam hozzá, hogy még "japánosabb" legyen, illetve egy kis gyümölccsel is záruljon az étkezés, ha már desszertről van szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...