Japán birsalmasajt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
567
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3000g birsalma1043 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
104g dió680 kcal
Összesen
5670
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
72.7g birsalma25 kcal
-
24.2g cukor94 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.5g dió16 kcal
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.4 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
567
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1314 g
-
Cukor 1021 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1538 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
5670
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 marék dió
Elkészítés
- A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kiskockákra szeleteljük.
- Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
- A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
- A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és kb. 10 percig forralunk, kevergetve.
- A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
- Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm-er vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 40923
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Minden inyencnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavaszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs. Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a kukában, vagy a komposztdombon végezték. Idén gondoltam, hogy az interneten utánanézek, és láss csodát, a gyümölcs ehető! Gyorsan még mielőtt lehullt volna, leszüreteltem, és elkészítettem a sajtot belőle. A pép akkor jó, ha egy kiskanállal a tányérra szedve, 5 percen belül megdermed. Az íze egy kicsit savanykásabb, mint az igazi birsalmáé, ha valaki édesszájú, akkor több cukrot is tehet bele.