Jamie Oliver pizzája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
133g kenyérliszt bl80481 kcal
-
33g búzadara120 kcal
-
2g só0 kcal
-
8 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
108g víz0 kcal
A szószhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
33g prosciutto83 kcal
-
83g mozzarella249 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
42g rukkola10 kcal
Összesen
1138
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
800g kenyérliszt bl802888 kcal
-
200g búzadara720 kcal
-
11g só0 kcal
-
14g instant élesztő46 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
650g víz0 kcal
A szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
200g prosciutto500 kcal
-
500g mozzarella1495 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
250g rukkola63 kcal
Összesen
6836
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
24.1g kenyérliszt bl8087 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
19.6g víz0 kcal
A szószhoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g bazsalikom0 kcal
-
12g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
6g prosciutto15 kcal
-
15.1g mozzarella45 kcal
-
24 kcal
-
7.5g rukkola2 kcal
Összesen
205
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4111 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 2210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 292.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 1278 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 2234 micro
Összesen
1138
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 385.3 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 601 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24666.1 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 5633 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 4559 mg
-
Nátrium 13260 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 787.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1756.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1933 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 584 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1128 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1272 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 7666 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 13402 micro
Összesen
6836
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 310 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ek só
-
14 g instant élesztő
-
1 ek barna cukor
-
650 ml víz
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
400 g paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A feltéthez
-
200 g prosciutto
-
500 g mozzarella
-
200 g parmezán sajt
-
250 g rukkola
Elkészítés
A tésztához
- Tiszta felületen halmozzuk fel a sóval és a búzadarával elkevert lisztet, és a közepére egy 15-20 centiméteres mélyedést csinálunk.
- Az élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük, összekeverjük, és hagyjuk állni néhány percig, aztán a mélyedésbe öntjük.
- Körkörös mozdulatokkal a lisztet az élesztős vízzel elkeverjük. Egyre sűrűbb kásaszerű masszát fogunk kapni, de addig kell folytatni a műveletet, amíg fokozatosan az összes lisztet el nem dolgoztuk.
- Amikor a tészta összeállt, labdát formázunk belőle és előre-hátra, bal kézzel magunk felé nyújtjuk, miközben jobb kézzel eltoljuk magunktól. 10 percig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas, puha tésztát nem kapunk.
- Belisztezzük a tészta tetejét, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, és megpirítjuk.
- Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Kis lángon kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomkodjuk benne a paradicsomot, hogy sima pürévé váljon.
- Amikor a paradicsomszósz elkészült és elzártuk alatta a tüzet, csak akkor adjuk hozzá az apróra tépkedett bazsalikom leveleket.
- Ha a tészta megkelt, akkor annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk belőle sütni. Ebből az adagból hat darab egyszemélyes pizza jön ki.
- A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a feltéteket, és előmelegített sütőben 250 fokon rácsra téve a sütő aljában 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 1409
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 158900
- Feltöltés dátuma: 2013. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű hozzávalókból dolgozunk. Minden étel esetében igaz, de a pizzánál és az olasz konyhánál különösen: ha van egy ízletes és kiváló alapanyagunk, akkor igyekezzünk azt nem elrontani és elfedni, hanem kiemelni az ételben. Ez a könyvben található pizza alaptészta recept beváltja a hozzá fűzött reményeket, és valóban az egyik legjobb, amit valaha próbáltam!