r
Nosalty Logó

Ízes krumplifőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Ízes krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A habaráshoz

Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A habaráshoz

Összesen 1530 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplihoz

A habaráshoz

Összesen 90 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1530 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A krumplihoz

A habaráshoz

Elkészítés

A krumplihoz

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paprikát, és ha az is üveges, jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom. (Ha van otthon füstölt husi, bármilyen, akkor egy kisebb darabkát a hagymára szeletelhetünk, nagyon jó ízt ad az ételnek!)
  2. Ekkor ugyancsak a lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit, és sós, fűszerezett vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük. (Aki ecettel szereti, önthet bele 2 evőkanálnyit.)
  3. Egy külön tálban csomómentesen elkeverünka főzővízből két merőkanálnyit a keményítővel és a tejföllel.
  4. Ha megfőtt a krumpli, ezzel a habarással folyamatos kavarás mellett sűrítjükbe. Pár rottyanás, és kész is a nagyszerű köret. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 856
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 145575
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

A feltéttől függően – pörkölttel, zöldséges vagy húsból készült fasírttal, sült virslivel, tükörtojással tálaljuk – a könnyebbtől a tartalmasabb étkezésig minden megoldható ezzel az egyszerű körettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jönnek a hűvösebb idők. Nyáron elegendő salátát enni a husi mellé, de most egy tál főzelék szívet melengető kiegészítője a mindennapoknak.

Hozzávalók

A krumplihoz

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...