r
Nosalty Logó

Ispahan krém vagy bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ispahan krém vagy bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 1072 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 2141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1072 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 2141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Elkészítés

Az ispahan krémhez

  1. Pohárkrémhez: Először az Ispahan krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpasszírozzuk. (Én ezután a magokat kiterítettem egy tányérra, és kiszedegettem a licsi darabokat, visszatettem a lekvárba.) Megvárjuk, amíg kihűl.
  2. Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
  3. Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Bonbon elkészítés: A csokoládé nagy részét gőz fölött felolvasztjuk 40-45 fokra, majd a tűzről levéve temperáljuk (amit én úgy végzek, hogy a maradék csokoládéból reszelek bele, amit folyamatosan elkeverek egészen addig, amíg a csokoládémasszám nem lesz 31-32 fokos). Ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni.
  5. Ekkor kikenjük a forma belsejét, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. Majd mindegyik formába 3/4 rész Ispahan krémet teszünk, és lefedjük csokoládémasszával. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  7. Amennyiben a bonbon lefedésekor túl sűrű lenne a csokoládémasszánk, lazítsuk fel olvasztáskor egy kis kakaóvajjal, mert az Ispahan krém folyékony, s nem fogja elbírni a talpat. De ha kellően folyik a csokoládémasszánk, nem kell bele kakaóvaj.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2751
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Valentin nap Pierre Hermé-vel. Ispahan krém fahéjas mascarponéval és/vagy bonbonként. Boldog Valentin napot! 

Hozzávalók

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...