Ispahan krém vagy bonbon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az ispahan krémhez
A mascarpone alapkrémhez
-
40g mascarpone162 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bonbonhoz
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
1072
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az ispahan krémhez
A mascarpone alapkrémhez
-
80g mascarpone323 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bonbonhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
2141
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az ispahan krémhez
A mascarpone alapkrémhez
-
8.5g mascarpone34 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bonbonhoz
-
10.6g étcsokoládé58 kcal
Összesen
227
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
1072
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.2 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 360.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
2141
kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Az ispahan krémhez
A mascarpone alapkrémhez
-
8 dkg mascarpone
-
2 ek cukor
-
1 kk fahéj
A bonbonhoz
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Az ispahan krémhez
- Pohárkrémhez: Először az Ispahan krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpasszírozzuk. (Én ezután a magokat kiterítettem egy tányérra, és kiszedegettem a licsi darabokat, visszatettem a lekvárba.) Megvárjuk, amíg kihűl.
- Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
- Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Bonbon elkészítés: A csokoládé nagy részét gőz fölött felolvasztjuk 40-45 fokra, majd a tűzről levéve temperáljuk (amit én úgy végzek, hogy a maradék csokoládéból reszelek bele, amit folyamatosan elkeverek egészen addig, amíg a csokoládémasszám nem lesz 31-32 fokos). Ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni.
- Ekkor kikenjük a forma belsejét, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
- Majd mindegyik formába 3/4 rész Ispahan krémet teszünk, és lefedjük csokoládémasszával. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük egy éjszakára.
- Amennyiben a bonbon lefedésekor túl sűrű lenne a csokoládémasszánk, lazítsuk fel olvasztáskor egy kis kakaóvajjal, mert az Ispahan krém folyékony, s nem fogja elbírni a talpat. De ha kellően folyik a csokoládémasszánk, nem kell bele kakaóvaj.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2751
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valentin nap Pierre Hermé-vel. Ispahan krém fahéjas mascarponéval és/vagy bonbonként. Boldog Valentin napot!