Licsi
Leírás
Dél-Kínában több mit ezer éve termesztett trópusi gyümölcs. Neve a kínai nyelvből ered. Ázsián kívül Latin-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is termesztik. Vörös, kemény, vékony, érdes héját barázdák borítják. Az ehető, üvegesen fehér vagy vöröses, nagyon bő levű, édeskésen savanyú, zamatos gyümölcshús fényes, fekete vagy sötétbarna kemény, élvezhetetlen magot vesz körül. Az érett termés héja könnyen felszakítható, leválasztása után nyersen fogyasztható a gyümölcs. Fotó: flickr / Evilspoon7
Mikor vegyem
A friss gyümölcs szezonja igen rövid, a nyár elején mindössze egy hónap, de hidegebb időben konzerv változatával kárpótolhatjuk magunkat.
hogyan tároljam
Hűvös helyen, de a legcélszerűbb azonnal fogyasztani.
100g Licsi
fehérjetartalom
0.83 g
zsírtartalom
0.351 g
szénhidráttartalom
16.53 g
víztartalom
81.76 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
31 mg
Magnézium
10 mg
Kalcium
5 mg
Nátrium
1 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.1 g
C vitamin
71.5 mg
Kolin
7.1 mg
Niacin - B3 vitamin
0.603 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.83 g
Zsír
telített zsírsav
0.099 g
egyszeresen telített zsírsav
0.12 g
többszörösen telített zsírsav
0.132 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
0.31 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
31 mg
Nátrium
1 mg
Cink
0.07 mg
Réz
0.148 mg
Mangán
0.055 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
1.3 g
cukor
15.23 g
víz
81.76 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.011 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.065 mg
Niacin - B3 vitamin
0.603 mg
Folát
14 µg
Kolin
7.1 mg
E vitamin
0.07 mg
K vitamin
0.4 µg
C vitamin
71.5 mg
B6 vitamin
0.1 g