Licsi

Licsi

Leírás

Dél-Kínában több mit ezer éve termesztett trópusi gyümölcs. Neve a kínai nyelvből ered. Ázsián kívül Latin-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is termesztik. Vörös, kemény, vékony, érdes héját barázdák borítják. Az ehető, üvegesen fehér vagy vöröses, nagyon bő levű, édeskésen savanyú, zamatos gyümölcshús fényes, fekete vagy sötétbarna kemény, élvezhetetlen magot vesz körül. Az érett termés héja könnyen felszakítható, leválasztása után nyersen fogyasztható a gyümölcs. Fotó: flickr / Evilspoon7

Mikor vegyem

A friss gyümölcs szezonja igen rövid, a nyár elején mindössze egy hónap, de hidegebb időben konzerv változatával kárpótolhatjuk magunkat.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, de a legcélszerűbb azonnal fogyasztani.

100g Licsi

fehérjetartalom

0.83 g

zsírtartalom

0.351 g

szénhidráttartalom

16.53 g

víztartalom

81.76 g

gramm licsi?

Top ásványi anyagok

Foszfor

31 mg

Magnézium

10 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.1 g

C vitamin

71.5 mg

Kolin

7.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.83 g

Zsír

telített zsírsav

0.099 g

egyszeresen telített zsírsav

0.12 g

többszörösen telített zsírsav

0.132 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.31 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

31 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.3 g

cukor

15.23 g

víz

81.76 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.065 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg

Folát

14 µg

Kolin

7.1 mg

E vitamin

0.07 mg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

71.5 mg

B6 vitamin

0.1 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...