r
Nosalty Logó

Isler ahogy Debmo készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Isler ahogy Debmo készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 5120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 5120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 491 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd legalább egy órára hűtőbe (hideg helyre) tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
  2. A hűtött tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd ízlés és tetszés szerinti nagyságú korongokat vágunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapíros sütőlemezre rakjuk, majd az előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. A kisült korongokat óvatosan rácsra rakjuk hűlni, majd amikor már megkeményedtek, a lekvárral összeragasztjuk őket.
  4. A kész islerek befejezéseként a tábla csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd az összeragasztott islerkorongok egyik felét belemárjuk, és rácson lecsöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24812
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy nagyon sokféle isler-recept kering, de számomra elég nehéz volt megtalálni az igazit. Már magam sem tudom, honnan írtam ki egykoron ezt a receptet, de a minap rendezgettem a régi receptes "fecniket", és rátaláltam. Hát ő az IGAZI számomra.:) A diótól nagyon finom ízt kap, és a házi baracklekvárral valami isteni. Gyorsan kész van, és sokáig eláll. Ebből az adagból kb. 25 db lesz (d=6 cm).

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...