Ír marha steak borsmártásban
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütéshez
-
12g olívaolaj106 kcal
-
300g marhabélszín459 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütéshez
-
24g olívaolaj212 kcal
-
600g marhabélszín918 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sütéshez
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
72.8g marhabélszín111 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
6.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
18.2g habtejszín53 kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 284.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 109.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2312.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 568.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A sütéshez
- A szeleteket mindenhol erősen borsozzuk, jól rányomkodjuk, és 1 ek olívaolajjal bekenjük (ha van olajpermetezőnk, azzal tegyük). Nem sózzuk!
- Tálba tesszük, lefedjük, és pár óráta hűtőben pácoljuk.
- Sütés előtt legalább 5 perccel kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát, és hagyjuk kissé "átmelegedni".
- Egy bordás aljú grillserpenyőt felteszünk a tűzhelyre, nagyon átforrósítjuk, majd 2 ek olívaolajat öntünk bele.
- A hússzeleteket a forró olajra tesszük, és oldalanként 5, ill. 4 percig sütjük.
- Csak egyszer fordítjuk, nem nyomogatjuk, és még véletlenül sem szúrjuk meg húsvillával sem!
- Kivesszük a hússzeleteket egy forró tányérra, és elkészítjük a mártást.
A szószhoz
- A serpenyőbe öntjük a forrásban lévő 1/2 dl vizet, nagyon durvára őrlünk bele fekete borsot, hozzáadjuk a dijoni mustárt, jól összekeverjük, majd beleöntjük a tejszínt, és éppen csak összeforraljuk.
- A steak-et a tálaló tányérra tesszük a körítéssel, megöntözzük a mustáros borsmártással, némi frissen őrölt borsot szórhatunk még rá, és ekkor sózzuk meg!
- Azonnal tálaljuk, és fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 250
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 102512
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sztori az, hogy Férjecske nyert a Kenón! :-))) Igen, tényleg! Na nem a főnyereményt, de a 157.000 ft-nak igen csak megörültünk! :-))) Reméljük, nem ez volt életünk egyszeri, nagy szerencsejáték nyereménye, mert akkor mikor eszünk megint ír steak-et?! :-)) A vasárnapi nyerés után hétfőn kora délután, első ünneplésnek, örömködésnek a kedvenc kis közeli kertes vendéglőbe mentünk ebédelni a délelőtti munkám után (jól jött, mert nem is volt itthon semmi kaja, és időm sem volt az esti munka előtt főzöcskézni - hihi). Aztán egy-két nap múlva, mikor szabad esténk volt, bevásároltunk! Az angol bevásárlóközpontba mentünk, és szinte szembejöttek ezek a bélszínszeletek. Férjecském büszkén mondta, hogy most aztán megengedhetjük magunknak ezt a két szeletet, hisz milyen nagy volt a nyeremény... ! :-)) Valóban! Így haza is jöttek velünk, és ez lett belőlük! Eddig bélszínt mindig a piacon vettük Ferinknél -mi már csak így hívjuk-, ha valami jó fajtát szerettünk volna. Nem is volt sosem gond vele. De hogy ez az ír bélszín milyen volt... !!! Tényleg, ahogy mondani szokták, mint a vaj az ember szájában, szinte úgy olvadt szét. Mediumra sütöttem, ahogy szeretjük, de így sem volt egyáltalán még véres sem. A szósz a saját kreációm, azt hiszem, jól sikerült.:-) Mostantól ez a bélszín lesz az etalon! Ilyenhez nem volt még szerencsénk sehol, itthon és külföldön sem! Németországban argentin Angust ettünk, az is fantasztikus ízű. De ez?! Csoda volt! Méltó befejezése lett az ünnepléseinknek! Mindenkinek sok szerencsét kívánok a játékokhoz!!!:-))