Intelligens krémes eperöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A krémeshez
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
125g tej70 kcal
Az öntethez
Összesen
523
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
523
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 180.1 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3755.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 1449 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.2 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 560.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 1189 mg
-
Retinol - A vitamin: 1626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2025 micro
Összesen
4198
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A krémeshez
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet.
- A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk.
- Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
- Öntet: Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk, beletesszük az eper felét, ezzel is pár percig főzzük. Picit összenyomkodjuk.
- A vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
- A süteményt hidegre tesszük, ha kihűlt, felkockázzuk, az eperöntettel és a maradék friss eperrel tálaljuk. (Az öntetet kínálhatjuk lehűtve, de melegen is.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3175
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.
Ajánló
Más gyümölccsel is jó. A Mindmegette honlapon málnával van fent.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindmegette recept. Egyszerűen csak finom...