r
Nosalty Logó

Indiai padlizsánkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
diaka74
Indiai padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2934 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 222 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1474 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11734 micro
  • Lut-zea
    3233 micro
Összesen 886 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    687 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-40 perc alatt. Kivesszük a sütőből, várunk, míg hűl, és kikaparjuk, majd félretesszük.
  2. Egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a római köményt kb. 3-5 perc alatt, majd az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, és megfonnyasztjuk még kb. 8-10 perc alatt.
  3. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a paradicsom konzervet, a lereszelt gyömbért és az összes fűszert. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a tejszínt. Megint felfőzzük, és egy botmixer segítségével pépesre törjük.
  4. Házi készítésű naan kenyérrel, melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7428
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

A párom nagyfia dolgozott egy indiai étteremben, és addig-addig "sztárolta" otthon a konyhájukat, míg egy nap rendeltünk tőlük házhoz. Kérdezte, hogy mit szeretnénk, mi pedig mivel semmit nem ismertünk, így mondtuk, hogy lepjen meg minket valamivel. Padlizsánkrémet és Kadhai csirkét kaptunk. Mondanom sem kell, mindkét étel levett a lábunkról, és teljesen ráfüggtünk az indiai ételekre. Olyannyira, hogy mivel kaptunk a főnöktől egy kis kedvezményt, szinte mindent megkóstoltunk az étlapról, de az első 2 étel lett a favorit. Sajnos már nem dolgozik ebben az étteremben a fiú, de szerencsére néhány trükkről ki tudtam faggatni a szakácsokat még időben.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...