r
Nosalty Logó

Indiai görög-joghurtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Meerkat
Indiai görög-joghurtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 3113 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1051 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 3113 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Elkészítés

Csirke

  1. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, és egyből ráöntjük a görög joghurtot.
  2. 15 percig lefedve főzzük, majd a végén adjuk hozzáadjuk a sót és a garam masalát.

Basmati rizs

  1. A basmati rizst fél órán át beáztatjuk vízbe.
  2. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát és a fűszereket. A basmati rizsről leöntjük a vizet, és beleborítjuk a serpenyőbe, 2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy lefedje, és a borsót hozzáadjuk. Addig főzzük lefedve, amíg el nem fő teljesen a víz.

Vöröslencse

  1. A vöröslencsét 1 órán át vízben áztatjuk.
  2. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, apró kockákra vágott paradicsomot és a fűszereket.
  3. A vöröslencsét kb. 15 percig lefedve megfőzzük (kevés vízben), majd hozzáöntjük a serpenyőben pirított hozzávalókat, és ha kell, még adunk hozzá vizet. A víz mennyiségétől függ, hogy folyósabb vagy sűrűbb állaga lesz-e a köretnek. További 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4941
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 31.

Ajánló

Naan kenyérrel lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Meerkat 4 recept

Kedvenc indiai ételem!

Hozzávalók

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...